Érdekel a jóslás, sorselemzés ? A kapcsolat menüpontnál megtalálod elérhetőségemet !Mandalák eredete, színek jelentése, formák, alakzatok...

  A „mandala" jelentése a szanszkritból ered. Mozgás, az élet kereke, az univerzum leképezése, mindig egy központból indul ki, kifelé törekszik, s a sokféleségből egyidejűleg halad egy Közép felé. Ezt az alapmintát minden ember felismeri, mert magában hordja.
A legtöbb ember tudatában a mandalák keletiesek, ez viszont nem mindig volt így, ahogy a gótika rózsaablakai tanúsítják, és nem is kellene így lennie, hiszen a mandalák minden kultúra eredeténél, minden ember gyökereiben ott vannak.


Minden mandala egy saját középre való emlékezés, így meditáció is.Amikor megtaláljuk saját középpontunkat, aminek élménye - leírhatatlan boldogság: mely minden meditáció célja. Minden kultúra másként viszonyul a mandalákhoz.
Tibetben a kész mandalákat megfelelő kultikus helyiségekbe viszik, ahol azok kegyelet teljes légkört árasztanak, és mint meditációs segédeszközök, összpontosítást szolgáló tárgyak szolgálnak tovább.A mandalákat különféle életterületek energetizálására, csakrák harmonizálására épp úgy lehet használni. Ilyenkor a mandala előtt/fölött, a tenyeret egy kicsit össze kell dörzsölni, és a mandalára helyezni a kezet. A mandalát nézve, a képre koncentrálva harmonizálhatjuk magunkat, a nekünk tetsző képpel gyógyíthatjuk testünket, lelkünket, kikapcsolódhatunk stresszes világunkból, és rég elfeledett igazságokra, emelkedett, tiszta gondolatokra és különleges összefüggésekre ébredhetünk rá.
A mandalák rajzolása ösztönös, természetes és ugyanúgy történik a legkülönfélébb kultúrába született gyerekeknél.


.

A mandala a lelki gyarapodás természetes része.
   Ráadásul a gyermekek mandalái évezredekkel ezelőtt készült mandalákat mintázzák. Valószínűleg azért, mert a gyerekek ugyanazt a lépést teszik meg a tudatosság felé, amit az evolúció során őseik is megtettek.Mandalarajzolással személyes szimbólumot készítünk, mely megmutatja, hol vagyunk, és hol tartunk pillanatnyilag.
A megrajzolt kör tartalmazza természetünk ellentmondó részeit, ám épp akkor, amikor felszínre törnek az ellentmondások, oldódik a feszültség, ha mandalát készítünk. Talán az az oka, hogy a kör formája felidézi az anyaméh védelmező zártságát.
Amikor jelképes formában ábrázoljuk belső konfliktusainkat, önmagunkon kívülre vetítjük őket.Az egység érzete pusztán a körrajzolás folyamatával is megvalósul.A színek megmutatják legbelső gondolatainkat, érzéseinket, ösztöneinkről vallanak, vágyainkról. A mandalák színeinek jelentése a tudattalan üzeneteit hordozza. A színek jelentése nem mindig és mindenhol azonos, de számos azonosságot fedezhetünk fel. (picture source: eyepopart )
.

Fraktálok-fraktál mandalák

- ugyanúgy, mint a tradicionális mandalák elmélyedést, meditációt segítő ábrák, melyek azonos területeken alkalmazhatóak, mint tradicionális társaik.
A Fraktál Mandala a vele való meditáció során emeli a rezgésszintet, fejleszti a meditatív képességeket, segíti az emlékezést az előző életekre, hetedik érzéket támogatja, felszínre hozza az intuitív képességeket, a belső fejlődést és folyamatokat megerősíti, megnyugtat, ellazít, felemel, harmonizál és békét teremt a lélekben.

Színei és formái energetizálnak, a képzelőerőt és a fantáziát élénkíti. Tágítja a tudatot, fejleszti a tudatosságot, fokozza a szabadságérzetet.

.
A fraktál mandalák ezen tulajdonságait gyakorlati alkalmazásukban klinikai hipnoterapeuták és parapszichológusok igazolták.
.

Fraktál

Az elnevezést Benoit Mandelbrot alkotta meg a fractus (lat. ‘töredezett’, ‘tagolt’) szóból. A “fraktálság” fogalmának egzakt matematikai definíciója jelenleg még nem ismeretes; nagyon tömören “önhasonló alakzatok”-ként lehetne õket meghatározni, vagyis egyik leglényegesebb tulajdonságuk, hogy részleteiket felnagyítva az eredetihez többé-kevésbé hasonló alakzatot kapunk. Így az egyik legegyszerûbb fraktált egy szabályos háromszög oldalainak sokszori (“végtelenszeri”) felezésével nyerhetjük (Sierpienski-háromszög).

Pontosabb körülírást (Kenneth Falconer nyomán) Szabó László Imre ad róluk: szerinte egy halmaz akkor fraktál, ha

finom struktúrája van;
túl szabálytalan ahhoz, hogy a klasszikus geometriában leírható legyen;
önhasonló (még ha csak közelítõleg vagy statisztikusan is);
egyszerûen definiálható (pl. rekurzív módon);
az ún. fraktáldimenziója nagyobb, mint a szokásosan értelmezett (topológiai) dimenziója. (A fraktáldimenzió – meglepõ és kevéssé elképzelhetõ módon – nem egész, hanem tört szám.)

Természet

Sok természeti képzõdmény tekinthetõ fraktálnak, de a struktúrák általában nem tartalmaznak többet három-öt lépcsõnél. Ráadásul a természetben fellelhetõ fraktálok fraktálsága általában nem is látszik elsõre, hiszen önhasonlóságuk nem szigorú: csak közelítõ jelleggel és statisztikusan érvényesül. Ilyenek a brokkoli és a karfiol, továbbá a fák, az érrendszerek, a folyórendszerek vagy a partvonalak, melyek hosszát nem lehet pontosan megmérni, mert minél pontosabban mérik, annál hosszabb lesz. Az olyan matematikai fraktál, mint a Koch-görbe esetén ez a hossz végtelen lenne.

Ha (számítógépes célprogram segítségével) egyre nagyobb felbontásban szemléljük ezt a kusza szövevényt, döbbenten tapasztalhatjuk, hogy az elõbukkanó alakzatok egymáshoz nagyon hasonlóak, de mégsem egészen ugyanolyanok. Olyan az egész, mintha valamiféle geometriai mutáció “tenyésztené” a lenyûgözõen szép, ágas-bogas csigavonalakat és fodrokat, maga az alaphalmaz pedig – icipicit mindig módosulva – a legváratlanabb helyeken bukkan fel újra és újra. Számtalan videokazetta, CD és a világhálón keringõ program ontja a csillogó-villogó, szemet gyönyörködtetõ […]fraktálképeket, a látvány pedig a képernyõ elé szögezi a nézõt.

Kecskés Lajos: Egy ölnyi végtelen (8. oldal)

. A színek értelmezése többféleképpen is lehetséges:
1. A csakrák színei szerint
2. Az évszakok, természeti formák szerint.
3. Különböző spirituális rendszerek értelmezései szerint
4. Feng-shui rendszere szerint
.
Bizonyára még sok más lehetőség is eszünkbe juthat…
Kipróbálhatjuk, milyen érzést keltenek bennünk az egyes színek: élénkít, nyugtat, energetizál, befelé visz, lecsendesít… Hideg vagy meleg érzetet kelt? Sokfélét lehet olvasni arról is, hogy a tiszta színek hogyan hatnak csakráinkra, ezáltal hangulatunkra, belső szerveink működésére is akár! A spontán színválasztás (amikor a számunkra legvonzóbb színeket használjuk) legtöbbször elvezet a számunkra fontos, harmonizáló, gyógyító színek megtalálásához! Ezt javaslom. Az elkészült mandalánkat azután értelmezhetjük, rácsodálkozhatunk, felismeréseink születhetnek.

Tiszta színek (nagyon sok árnyalatuk létezik!):
Sárga:erő, fény, vidámság, a 3. csakra színe.
Narancs:bőséges energia, meleg, a 2. csakra színe.
Vörös:tűz, szenvedély, az 1. csakra színe.
Lila:spirituális erők, a 6.csakra színe.
Kék:védelem, nyugalom, hideg. Az 5. csakra színe.
Zöld:béke, természet, az 4. csakra színe.
Fehér:tisztaság, egység, a 7. csakra színe
Fekete:titok, a sötétség.
Rózsaszín:érzékenység, belső gyógyulás, egyetemes gyógyulás, szeretet
Ezüst:érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét
Arany:bölcsesség, gazdagság, szépség, örökkévalóság
Barna:földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez; a föld színe, ebből adódik az anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése
A szürkéknek nagyon sok árnyalata létezik, épp úgy, mint a barnáknak. Lehetnek hideg vagy meleg árnyalatúak és közelíthetnek valamelyik tiszta színhez. Lehetnek élénkek vagy tompák, kifejezhetnek unalmat, szomorúságot, de életerőt, jókedvet is.
FEHÉR: -megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalma tisztaságot, a szűziességet és szellemiséget, lelkiséget érzékelteti, s magát a fényt fejezi ki.
EZÜST:- érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.
ARANY:- A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség

.


LILA

a mágia színe.- emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.Élessé teszi az érzékeket, felélénkíti a megérzéseket.Az immunrendszer működését serkenti.Használjuk hangsúlyosabban az egész lakás dekorációjában és az öltözködésnél.

A LILA a királyság színe, az élet jele. Egyesíti a vörös energiáját és a kék nyugalmát.

Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását.A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. Elmélyültségre, elvarázsoltságra, misztikus élményekre, irányuló vágyat jelez.
Jelentheti a szerelemre irányuló erős vágyat is. Ibolya nyugtatja, harmonizálja az idegrendszert fejfájásra, nyirokkeringési, hormonális problémákra, rosszindulatú daganatok esetén alkalmazható BARNA:- Ez a szín arra utal, hogy az ember nagy fontosságot tulajdonít kényelmének, családjának, otthonának, egészségi állapotának.Az anyagi lét, a létbiztonság kérdései, a test szükségletei, a családi harmónia megteremtése foglalkoztatják.

NARANCSSÁRGA
a jó hangulat színe. - önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.Boldoggá és kreatívvá tesz, elűzi a depressziót.

Aktiválja a vese és az epe működését. Segít menstruációs bajok esetén.A lakásban jó lesz a hangulat, ha uralkodik a narancsszín. Az aratás, a tök, az ŐSZ színe. Mint erő az intuíció, megértés, gondolat jelképe.
Ösztönző hatású, emésztési zavarokra hat, depresszió ellen javallott, erősíti az immunrendszert, kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe működését.

-jótékonyan hat az ivarmirigyekre és a nemi működésre erősíti a méhet.

.

ZÖLD:
- a harmónia színe.-növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom.
Ellazít, kisimítja az idegeket, földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez. Enyhíti az időjárás iránti érzékenységet.Kapható lazító hatású fürdősó, ami zöldre festi a fürdővizet, vagy kaolin tartalmú testápoló pakolás.A zöld a természet színe, a ciklikus megújulást jelképezi.

A bizalom, remény, a hit, az újrakezdés színe.Új lehetőségekben gazdag jövőképet jelez. A fejlődés, megújulás, határozottság, önbizalom igényét mutatja.A kölcsönös bizalmon és szereteten alapuló kapcsolat vágyát fejezi ki.
A Zöld harmóniateremtő és roboráló hatású szív betegségek, megfázások fejfájások,szembetegségek,fekélyek,érrendszeri megbetegedések esetén,valamint az idegrendszer harmonizálására javallott.

SÁRGA:
- a Nap színe. - fogékonyság, természet, intelligencia.Jókedvre hangol, erősíti a boldogság- és örömérzetet, javítja az emlékezetet, barátságosság,Feszessé teszi a bőrt.

Javítja a májfunkciót és az emésztést, a szaporodási rendszer támogató színe, a legerősebb gyógyító.A sárga vágott virág jó kedvet áraszt. A sárga a nap színe, a fényt, melegséget, az életet adó erőt jelképezi.

Nyíltságot, örömöt, optimizmust, reményeket jelez.Vágy a boldogságra, vidámságra, nevetésre, a korlátoktól mentes szabad viselkedésre, felszabadultság érzésre, intellektuális élményekre.Kíváncsiság, érdeklődés, tudásszomj, szellemi frissesség a jellemzői. Sárga az emésztési folyamatokat.

A sárga a 3. fő szín, amelyből pirossal keverve narancsokat hozhatunk létre, kékkel pedig zöldeket. Attól függően, hogy zöld vagy narancs szín felé hajlik, hideg, illetve meleg sárgákat kapunk.

A sárga színt a napfonat csakrához szokták rendelni, így kapcsolatban van az önértékeléssel, önbizalommal.

Pozitív jelentései: bölcsesség, gyorsaság, öröm, eredetiség, kiterjedés, érzékelés, türelem, őszinteség, igazságosság, bizalom.

Negatív jelentései: ostobaság, analitikusság, figyelmetlenség, tudatlanság, intellektuális merevség, kritika, türelmetlenség, megbízhatatlanság.

Hatásai: képesség arra, hogy az életben megszerezzük a dolgokat, mentális bölcsesség, lehetőségek felkutatása, rugalmasság, okosan játszik a szavakkal, kommunikáció, közvetítés.

A sárga szín és a test: hasnyálmirigy, máj, epe, gyomor, bőr, idegrendszer, emésztőrendszer.

Lehetséges alkalmazása: segít a mérgek kiürítésében, a szervezet tisztulásában. Elősegíti az emésztőnedvek termelődését.

Tisztítja a negatív és zavaros gondolkodást, a csekély önbecsülést. Egyensúlyban tartja a testsúlyt. Legegyszerűbben a napfénnyel juthatunk hozzá – napfürdőzés. Lehetséges még: sárga ruha, virágok, tárgyak, fények, ételek.

Sötétsárga – önbecsülés problémák, örömtelenség, cinizmus.
Sárgásvörös – hirtelenség, keménység, váratlan kegy.
Citromsárga – praktikus, kritikus, gyanakvó, nagy problémamegoldó.
Világossárga – ingatag érzelmek, rámenős, ellenségeskedés, múlt sérelmei. Igazságosság. Kankalin-sárga – lelkiség, megbízhatatlanság, a gyermek bölcsessége. Szeret a dolgok mögé nézni.

KÉK :
- a nyugalom színe.- elégedettség, ellazulás, harmónia. Elűzi a stresszt, a nyugtalanságot. Enyhíti a gyulladást, a migrént, az álmatlanságot.Használjunk kék tusfürdőt.

A kék a víz, az égbolt színe, derűt és békét sugároz,A kék színből tisztaság, csendesség és hűvösség árad, harmónia, biztonság, nyugalom, a feloldódás, végtelenség érzését kelti.Betegség vagy kifáradás esetén megnő rá az igény.Pihenésre irányuló vágyat mutat.
Világoskék összehúzó, fertőtlenít, hűtőhatású magas vérnyomás, gyulladások, fertőzések, pajzsmirigy és torokbetegségek, hörghurut és tüdőbetegségek, égések, csípések,magas láz ellen hatásos.
A
KÉK szín a 3 fő szín egyike. Vörössel keverve különféle lilás kékek jönnek létre, sárgával pedig türkizes, zöldes színek. Nagyon sokféle árnyalata létezik, különféle világossági és sötétségi fokozatokban.
A kék színt a torokcsakrához szokták kapcsolni, így az önkifejezéssel, őszinteséggel, szóbeli kommunikációval van kapcsolatban. A Vízöntő korszak színe.
Pozitív jelentései: tudás, bölcsesség, igazság kimondásának képessége, gyógyító szavak, ihletett beszéd.

Negatív jelentései: rosszindulat, megbocsátás hiánya, ridegség, babona, önteltség.

Hatásai: Kapcsolatot teremt a test és a fej között. Békét hoz, segít elfogadni a megváltoztathatatlant. Segít, hogy képesek legyünk saját magunkat képviselni. Lelki megnyugvás. Bölcsesség, őszinteség, tisztelet. Családi értékek. Mindenből képes tanulni.

A kék szín és a test: Nyak, torok, váll, koponyaalap.
Lehetséges alkalmazása: merev, fájós nyakra jó hatással van, segít a félelmeket szétoszlatni. Hűsít, lázat csillapít, gyulladásokra, magas vérnyomásra jó. Napszúrás, leégés esetén enyhülést hoz.


Alkalmazásának módja: kék ég! Ruhák, virágok, kék színű tárgyak, kék fény, kék ételek pl. áfonya, szilva.

Égszínkék: Egyetemes gyógyítás, higgadtság, önzetlen szeretet.
Azúrkék: Magasabb rendű célok felé törekvés, kitartás, önzetlen szeretet.
Halványkék: Lecsillapít, bátorít, gondoskodik, utat mutat, felemel. Állandó hit, inspiráció.
Sötétkék: Feketével kevert kék, a fekete a korlátozást és keménységet teszi hozzá. Célratörő - de kíméletlen is lehet.
(Lilian Verner Bonds: Gyógyító színek című könyve alapján.)
RÓZSASZÍN - érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás


VÖRÖS :
- az élet jelképe, serkentő, gyógyító, az egészségre ébredésre utal, új lehetőségek bontakoznak ki a lélek mélyén.az erő színe.- rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem.

Bátorrá tesz, felélénkít, agresszívvá is tehet.Meggyorsítja a pulzus verését és a vérkeringést. Segít az izommerevedés enyhítésében és gyenge szívizmok esetén.Piros öltözékkel határozottabb lesz a fellépésünk.Melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz.
Életerőt, bátorságot, nagy erőbedobást, vitális vágyakat, győzelemre irányuló akaratot jelez.


A VÖRÖS növeli a testhőmérsékletet, ösztönzi a vérkeringést, segíti az adrenalin képzést csökkenti a fáradtság érzését, krónikus betegségeket old fel: vérszegénység, vastagbélgyulladás, krónikus megfázás (arcüreggyulladás),ízületi-gyulladás,depresszió esetén alkalmazható túlzott mértékben agressziót, türelmetlenséget okozhat.

A VÖRÖS szín a 3 fő szín egyike. Ha a sárgákkal keverjük, narancsos árnyalatokat kapunk, ha kékkel, akkor lilás színeket.
Fehérrel keverve rózsaszínek jönnek létre belőle, feketével keverve bordós színeket kapunk.

A vörös a gyökér csakra színe, a vér színe, az életenergiához, élni akaráshoz van köze.

Pozitív jelentései:
Küzdelem, dinamizmus, újjáéledés, vidámság, állhatatosság, vezető, bátorság.
Negatív jelentései:
Türelmetlenség, bujaság, rombolás, háború, makacsság, szégyen, bűntudat.

Hatásai:
Mozgásra késztet, szenvedélyessé tesz, felgyorsít, lelkesedést ad a folytatáshoz.

Túl sok vörös hatására az akarat eluralkodhat a szíven, támogatja a háborút, nem törődik az áldozatokkal. Előre törtet, pusztító is tud lenni.

Legjobb formájában az emberek vezetője, az emberiség szerelmese. Akár feláldozza magát embertársaiért.
Könnyedén szerepel nyilvánosság előtt. Elűzi a félelmet. Lendület, energia és ösztön. Nagy dolgokat képes létrehozni.
A vörös és a test: a vörös a szaporítószervekkel, vérrel, izmokkal van kapcsolatban.

A vörös hatásai:

Elkergeti a negatív szemléletet.

Jó hatású megfázásra hajlamos embereknél.

Stressz esetén kerüljük!
Ha van valami, amit félünk megtenni, vagy ha kedvetlennek és nehézkesnek érezzük magunkat, a vörös felélénkíthet, felpezsdíthet! (Pl. piros ruha, virágok, lakásban megjelenő színek, képek, meditáció stb.)

A vörös a szégyenlős embert arra biztatja, hogy kilépjen önmagából. Vörös ételek:
Vörös húsok, pirospaprika, paradicsom, cékla, retek, vöröskáposzta, ribizli, málna, eper, görögdinnye, piros héjú alma, vörös fűszerek.
Vörös árnyalatai:
Skarlát vörös – az élet szeretete, lelkesedés.
Kármin vörös – békés erő, eltökéltség, felszabadulás.
Lángvörös (egy csipet narancs is van benne) – kiégetés, bátorság és tűz.
Rozsdavörös – bölcsességgel teli tudás.
Vörösesbarna – mély törődés, áttörés.
Sötétvörös – vámpír, kéjenc.
Magenta (egy kis kék is van benne) – lelkileg felemelő, a szereteten keresztül éri el célját. A nagy fejlesztő.
[rosterslider id='4']

Rózsaszínek A rózsaszínt sokan a szívcsakrával hozzák összefüggésbe. A szeretet, szerelem színe. Nagyon sok árnyalata van, attól függően, milyen féle vörösből, mennyi fehérrel keverjük, vagy még más színt is adunk hozzá.

Rózsapiros
Lelki szépség, egyetemes szeretet, együttérzés.
Teljes virágzás, érettség.
Nagyon nőies szín, az érett nő színe.
Állandó szeretet, hűséges és megbocsátó.
A támogatás színe.
Lazacrózsaszín (rózsaszín és barna keveréke)
Az emberiség szeretete.
Erős és érzékeny szeretet. Nem adja magát könnyen.
Orchidea (lilás-kékes rózsaszín)
Egyéni, ritka, nem hagyományos.
Egyéniség, ritka, egyetlen.
Rózsaszín (fehérrel kevert vörös)
Reményteljes, befogadó, bensőséges.
Romantikus, szeretetteljes, kedves.
Minél halványabb, annál mélyebb a szeretet.
Vigasztaló, csillapító, újrakezdő.
Egyetemes harmónia, feltétel nélküli szeretet.
Újra meg újra szerelmesnek lenni.

Túlzott érzelmességet, a védelemre való túlzott igényt is jelentheti.
(Lilian Verner Bonds : Gyógyító színek című könyve alapján.) FEHÉR:-megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalma tisztaságot, a szűziességet és szellemiséget, lelkiséget érzékelteti, s magát a fényt fejezi ki. SZÜRKE
:- lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség. Az elhatárolódás, egyedüllét, szabadság, titkolózás vágyára utal.Az önként vállalt magányosság színe.Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más mint a többi ember.Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát.Semlegességet, hivatalos távolságtartást is mutat. FEKETE:
- titok, megérzés, belátás, újjászületés, de más megközelítésben :a sötétség, a gonosz, a halál és a rejtély színe. Az ürességről beszél, az anyaméhről és a kezdetek káoszáról. Az eltűnés, lemondás gondolatát szimbolizálja. Az abszolút passzivitás, vágytalanság színe. A csalódott, halálosan fáradt, kimerült ember színe, olyan helyzetben kívánjuk, amikor hirtelen egyszerre túl sok inger ért minket, például egy fárasztó.utazás, rossz hírek, csalódás, túlhajszolt munka után.Ilyenkor az a legjobb, amit tehetünk, hogy kikapcsolunk mindent, lefekszünk, bebújunk a takaró alá, becsukjuk a szemünket, ellazítjuk izmainkat, megpróbálunk a semmire gondolni és a lélegzetünkre figyelni, amíg el nem alszunk.
Formák, alakzatok:
Pont: a minden egy, a megnyilvánulatlan jelképe.
Kör: a teljesség, az egység szimbóluma.
A vízszintes vonal: elválasztja a lentet és fentet, eget és földet. Anyai energia.
Függőleges vonal: a világok összekötése és energia. Jobb és bal szétválasztása.
Kereszt: a két vonal egyesül, középpont jön létre. Felismerések.
Háromszög, felfelé mutató csúccsal: a törekvések, energiák felfelé, a szellemi szféra felé mutatnak.
Háromszög, lefelé mutató csúccsal: a földi, anyagi szféra felé mutató törekvések.
Hatszög, az előző két háromszögből létrehozva: a szellemi és az anyagi törekvések egysége.
Négyszög: létünk az anyagi világban.
Kör és négyzet egyben: a szellem megvalósítása az anyagban.
Nyolcszög: harmónia az emberi létben.
Ötszög: a kiteljesedett ember.
Hétszög: spirituális út.
Tizenkettő felé osztott kör: a természet körforgása, teljesség.
Szvasztika: Nap, energia, a mindenség mozgása.
Spirál: a természet ciklikus mozgása, dinamika. Két iránya jelképezi a felépítő és a lebontó aspektust.

Boszikám Jósdája 🙂

4 hozzászólás

You must be logged in to post comment.